BLOG

Laat horen wie je bent...


In deze blog

In deze blog schrijf ik over de inzichten die in mijn leven ontstaan. Deze inzichten ontstaan door voor waarheid, eerlijkheid en eigen verantwoordelijkheid te kiezen.

Het gevolg is dat ik steeds meer ga voelen wanneer er iets gebeurt dat niet liefdevol is voor mezelf. Dan wordt het tijd voor het maken van een nieuwe keuze.

 

Verandering

De verandering die zich daardoor ontvouwd is niet gericht op goed of fout, maar op meer houden van mezelf. 

Er ontstaat stap voor stap meer zelfacceptatie, meer zelfliefde en een nieuwe manier van leven waarin, indien nodig, grenzen gesteld worden aan oud gedrag.

INSPIRATIE

Laat je inspireren door mijn ervaringen en wees je wel bewust van de knopjes waarop gedrukt wordt als je mijn teksten leest.

Met liefde Sinka

Meer van SINKA's BLOG

Kijk ook eens naar SINKA'S BLOG op mijn andere site

DIE ENE SESSIE, EEN GROTE VERANDERING

Deze week kwam ik iemand tegen die, nu bijna een jaar geleden, één sessie bij mij gedaan heeft. Zij reageerde enthousiast bij ons weerzien en vertelde mij dat die ene sessie haar zo goed geholpen had. Ik was enigszins verbaasd, had niets meer van haar gehoord en dan ligt er algauw de neiging te denken dat het haar niet goed bevallen zal zijn. De waarheid was anders, ze had zich daarna nooit meer zo verdrietig gevoeld en werd er nu aan herinnert als ze zich niet zo goed voelde, dat ze haar ademhaling kon gebruiken.

lees verder

ER IS MEER TE ONTVANGEN IN WAT IEMAND TE BIEDEN HEEFT, DAN ER TE ONTVANGEN IS IN WAT IEMAND NIET TE BIEDEN HEEFT.

Ben je bereid te ontvangen wat ik je te bieden heb. Dan is er veel.....
Ben je bereid te ontvangen wat ik je niet te bieden heb. Dan is er niets....

Is alles wat je ziet, wat het lijkt?

Ik wil het hebben over de bereidheid te ontvangen. Het is gebleken dat ontvangen voor mij niet altijd gemakkelijk is geweest. Ik dacht goed te weten wat ik wel en wat ik niet wilde. En uiteindelijk heb ik ervaringen gecreëerd waarvan ik dacht dat ik ze niet wilde meemaken. In de loop der jaren ben ik gaan zien waarom deze ervaringen toch op mijn pad gekomen zijn en zelfs dat ik er zelf voor gekozen heb.


DON'T READ

don't read if you don't wanna be pushed on your buttons
don't read if you don't wanna love you more and more
don't read if you don't wanna live your own life
don't read if you don't wanna be touched in a new way

MIJN EIGEN WAARHEID

Een ieder heeft zijn eigen waarheid en veel van die waarheden zijn ontstaan door opvoeding, onderwijs, massabewustzijn en ervaringen. Deze waarheden zorgen er automatisch voor dat een waarheid verbonden wordt aan een bepaalde overtuiging. Het is maar wat je gelooft. En daar is vaak moeilijk met anderen over te praten, meestal wordt dit een discussie van "waar" of "niet waar" en dat is gek genoeg niet waar het bij waarheid over gaat. Wil je iemand van jouw waarheid overtuigen dan moet je met bewijzen komen of anderen "overrulen"  doordat je heel sterk bent met taal en daardoor "wint" met woorden!

Ik ben in de loop der jaren gaan ervaren dat waarheid aan verandering onderhevig is en dat deze verandering niet afhankelijk is van woorden maar juist afhankelijk is van gevoel en vertrouwen. Tijdens deze bewustwordingsverandering ben ik gaan ervaren dat waarheid steeds vaker verandert in een nieuwe waarheid.

ALLEEN JIJ WEET

Alleen jij weet
misschien diep van binnen verborgen
hoe, wat en waarom deze ervaring jou dientDE VERHALENMAKER

Tijdens het uitwisselen van ervaringen delen mensen hun waarheden met woorden. Bij het luisteren naar die woorden ontstaan andere waarheden. Er ontstaat een beeld bij de luisteraar die vaak niet overeenkomt met het beeld van de verteller. Terwijl de luisteraar ervan overtuigd is dat hij gehoord heeft wat bedoeld werd is er toch een onwaarheid ontstaan. Doordat deze onwaarheid heel vaak doorverteld wordt krijgt deze waarheid een grotere bevestiging dan de werkelijke waarheid. Ik noem dit fenomeen de verhalenmaker in plaats van de verhalenverteller, omdat er een nieuw verhaal gemaakt wordt en het werkelijke verhaal niet verteld wordt.

Het volgende lied gaat hier over:

 


NIEUW! - Energie-management

Wij zijn bewustzijn en gebruiken energie om ons leven vorm te geven. Hoewel we vaak niet bewust zijn hoe we energie gebruiken, is dat wel bepalend hoe ons leven eruitziet. De manier waarop we met energie omgaan wordt voor het grootste deel bepaald tijdens de opvoeding en de ervaringen van dit of een eerder leven. Die ervaringen kunnen bijvoorbeeld fijn, vreugdevol, inspirerend, maar ook verdrietig, deprimerend, angstig en traumatisch ziin.